Toons ToerTocht 2018

In 2016 zou Toon Hermans zijn 100ste geboortejaar hebben gevierd. Een mooie aanleiding voor een jaarlijks evenement, georganiseerd door en voor de zes Toon Hermans Huizen in Limburg. Een Toon Hermans Huis is een inloophuis voor kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden. Toons ToerTocht vond in april 2016 voor de eerste keer en in april 2017 voor de tweede keer plaats.

Dit jaar staat Toons ToerTocht op zaterdag 14 april 2018 gepland. Een recreatieve wandel- of fietstocht van het ene naar het andere Toon Hermans Huis of een rondje om één van de huizen. Fiets of wandel mee met vrienden, familie, bekenden, lotgenoten, collega’s of uw bedrijf.

Het inschrijfgeld bedraagt € 12,50 voor volwassenen, € 5 voor kinderen van 12 t/m 16 jaar en tot 12 jaar gratis. Je ontvangt hiervoor een kopje koffie of thee met een stuk Limburgse vlaai, een speciale TTT pen, een button, een oorkonde en de wandel- of fietsroutes. Met jouw deelname steun je de Huizen in Limburg én bezorgt je jezelf een onvergetelijke dag.

Bij elk Huis kun je starten vanaf 09:00 uur. In Weert op het adres Graaf Jacobstraat 1. Om 10.00 uur wordt overal het officiële startschot gegeven. De Toon Hermans Huizen sluiten om 17:00 uur.
Voor de wandelaars waren er al plaatselijke routes van 5 à 10 km. Nu voor de derde editie Toons ToerTocht zijn er nieuwe wandelroutes gemaakt tot 20 km. Voor fietsers zijn er ruim 40 routes door het mooie Limburgse land van 18 tot 60 km. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande fiets- en wandelroutes.

Deelnemen is mogelijk voor iedereen, jong en oud, en kan per fiets, e-bike of te voet. Je kan kiezen tussen verschillende routes: de korte plaatselijke route of de toeristische lange route. Deelnemers die nog meer uitdaging zoeken, kunnen routes langs meerdere Toon Hermans Huizen combineren.

Informatie en inschrijven voor de tocht kan via de site: www.toonstoertocht.nl. Voor vragen kun je mailen naar: [email protected]