Treinverkeer stil na ‘bomvinding’

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 19.15u – Momenteel rijden er geen treinen tussen Roermond en Weert vanwege de inzet van de politie.

Bij Swalmen zou een (oude) bom zijn gevonden, zo meldt ProRail. Het is niet nog niet bekend hoe lang de verstoring gaat duren.

Reizigers dienen rekening te houden met extra vertraging van 60 minuten.

Update 17.49 uur

Bij werkzaamheden ten zuiden van de Elfmorgenweg in Roermond is een projectiel, vermoedelijk granaat, uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De werkzaamheden zijn stilgelegd en de omgeving is afgezet. Omdat op enkele meters afstand van de werkzaamheden de spoorweg ligt, is op last van de politie het treinverkeer tussen Weert en Roermond voorlopig stilgelegd.

Agenten hebben de omgeving van de Elfsmorgenweg afgezet in afwachting van de komst van experts van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), die het projectiel nader zullen onderzoeken en vervolgens opruimen. Op dit moment is er geen sprake van direct gevaar. De locatie is in het buitengebied van Roermond.

Treinverkeer voorlopig stilgelegd

Uit voorzorg is de omgeving afgezet en is op last van de politie het treinverkeer over de lijn Roermond – Weert stilgelegd. Reizigers worden gevraagd om alternatieve routes hun reis voor te zetten. Naar verwachting duurt het nog enkele uren voordat het spoor en de omgeving kan worden vrijgegeven.

Update 19.15 uur

Het explosief is geruimd. De sporen zijn weer vrij en de treindienst zal volledig worden opgestart.

Actuele vertrektijden

https://www.ns.nl/actuele-vertrektijden/avt?station=wt

Foto: gestrande reizigers moeten wachten op alternatief vervoer

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie