Unicefloop regio Weert op 8 april

Op zondag 8 april aanstaande doen circa 700 gesponsorde kinderen in Weert mee aan de Unicefloop. De Unicefloop regio Weert is een sportieve actie, waarbij kinderen zelf iets kunnen betekenen voor hun leeftijdsgenoten wereldwijd. Dit jaar lopen ze “tegen kinderarbeid”

Nadat wethouder Geert Gabriels om 10.00 uur het startsein heeft gegeven lopen de kinderen vanuit het startlokaal in de aula van het College een of meerdere ronde(n) van ongeveer 5 km. richting Altweerterheide en terug door het bungalowpark. Ze worden per kilometer of rondje gesponsord door familie, buren en kennissen.

Al ruim 40 jaar

De Unicefloop bestaat al ruim veertig jaar en in Weert wordt deze sponsorloop voor de 35e keer gehouden. De deelnemende kinderen zijn leerlingen van bijna alle basisscholen in deze gemeente. Vorig jaar was de opbrengst zo’n € 20.000,–.

Maar niet alleen gesponsorde kinderen mogen deelnemen aan deze Unicefloop, ook vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers, zussen, kennissen, vrienden etc. etc. worden uitgenodigd om zich op zondag 8 april bij de balie “losse inschrijvingen” vrijblijvend aan te melden voor deelname, om zodoende voor € 3,– per persoon deze Loop financieel extra te ondersteunen. Voor extra donaties staan er die dag altijd collectebussen in de aula opgesteld. Lagere school kinderen die graag gesponsord mee willen lopen, maar die via school geen deelname-envelop hebben ontvangen, kunnen zich aanmelden via onderstaand mailadres.

Kinderarbeid

Nog steeds werken heel veel kinderen. Ze werken vaak te lang, krijgen te weinig loon of doen werk dat gevaarlijk voor ze is. Ze hebben het zo druk met werken dat er weinig of geen tijd overblijft om te leren of met vrienden te spelen. En dat terwijl dit zo belangrijk is! Wereldwijd werken 168 miljoen kinderen als kinderarbeider. 120 miljoen werkende kinderen zijn jonger dan 14 jaar! Daarom lopen ze dit jaar tegen kinderarbeid.

Voor meer informatie: https://www.unicef.nl/in-de-klas/docent/unicef-loop en www.unicef.nl/weert-en-omstreken.