Zorgen na overleden honden

In korte tijd zijn volgens buurtbewoners in de wijk Groenewoud drie honden overleden.

Via Facebook gaan diverse waarschuwingsberichten rond over de mogelijke vergiftiging van de honden. Volgens de hondeigenaren is er gif neergelegd op het hondenuitlaatterrein aan de Thornstraat / Maaslandlaan.

“Wat denkt die persoon wel. Het heeft erg grote impact in een gezin met het verlies van een viervoeter”, aldus een van de betrokkenen. Ook bij een andere betrokkene was het verlies pijnlijk: “Vol onbegrip hebben we jou vanmorgen dood aangetroffen in de keuken. Hoe kan dit? Je was nog maar 4 jaar. We gaan je zo ontzettend missen, onze eerste zoon”.

De hondeigenaren willen andere buurtbewoners behoeden voor het leed. Ze zijn nog altijd bezorgd en adviseren extra goed op te letten op hun hond wanneer ze worden uitgelaten.

Nog geen aangifte

De politie laat in een reactie weten dat er nog geen aangifte is gedaan. “Uiteraard zijn mensen vrij om hiervoor aangifte te doen zodat we eventueel een onderzoek kunnen instellen”, aldus een woordvoerder van de politie.