In korte tijd zijn volgens buurtbewoners in de wijk Groenewoud drie honden overleden.

Via Facebook gaan diverse waarschuwingsberichten rond over de mogelijke vergiftiging van de honden. Volgens de hondeigenaren is er gif neergelegd op het hondenuitlaatterrein aan de Thornstraat / Maaslandlaan.

“Wat denkt die persoon wel. Het heeft erg grote impact in een gezin met het verlies van een viervoeter”, aldus een van de betrokkenen. Ook bij een andere betrokkene was het verlies pijnlijk: “Vol onbegrip hebben we jou vanmorgen dood aangetroffen in de keuken. Hoe kan dit? Je was nog maar 4 jaar. We gaan je zo ontzettend missen, onze eerste zoon”.

De hondeigenaren willen andere buurtbewoners behoeden voor het leed. Ze zijn nog altijd bezorgd en adviseren extra goed op te letten op hun hond wanneer ze worden uitgelaten.

Nog geen aangifte

De politie laat in een reactie weten dat er nog geen aangifte is gedaan. “Uiteraard zijn mensen vrij om hiervoor aangifte te doen zodat we eventueel een onderzoek kunnen instellen”, aldus een woordvoerder van de politie.

7 REACTIES

 1. Heel triest dit…. Sterkte voor de baasjes van de overleden honden!
  Maar er moet me toch nog iets van het hart, waarom liggen die uitlaatterreinen zo langs de Ringbaan? Zonder een beschermende maatregel dat honden de rijbaan niet op kunnen rennen? Ik neem tenminste aan de “Ravotterrein” ook betekent dat honden daar los kunnen/mogen?

 2. Symboolpolitiek! Een bordje ravotterrein kost veel minder dan een afgezet stuk grond met een afvalbak voor hondenpoep zoals in de meeste omringende gemeenten, waar nota bene veel minder hondenbelasting wordt geheven, normaal is.

 3. Walgelijk dit en diep treurig!
  Die gasten hebben geen idee wat een dier voor veel mensen kan betekenen.
  Dan heb je geen hersens in je kop en geen hart in je donder! Enne…. als je slecht voor dieren bent, dan ben je ook slecht voor mensen, deug je dus voor geen meter!
  Maar Karma zal je vinden!
  Mijn medeleven gaat uit naar de hondenbezitters! Veel sterkte!

 4. in ieder geval aangifte doen. En samen sterk voor een meer pro-actief en hondvriendelijk beleid in Weert. Want zeg nou zelf, een ravotterrein naast een drukke weg is wachten op een gelijke uitkomst….

Comments are closed.