Achtervolging eindigt met schade

Update 15.43u – (Foto’s) Bij een achtervolging op de Kerkstraat in de wijk Keent is zondagavond schade ontstaan aan drie voertuigen. Twee personen zijn aangehouden.

De achtervolging begon rond 19.15 uur nadat de bestuurder van een personenauto het stopteken van de politie negeerde. Diverse politie-eenheden voegden zich bij de achtervolging. Toen één van de politievoertuigen vanuit de Schaekenstraat zich bij de achtervolging op de Kerkstraat wilde voegen kwam deze in botsing met de auto die werd achtervolgd. Bij de botsing raakte ook een geparkeerde bestelauto beschadigd.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat twee inzittenden van de achtervolgde auto zijn aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Waarom de bestuurder het stopteken negeerde is volgens de politiewoordvoerder nog onbekend.

Niemand raakte gewond bij het incident. De beschadigde auto’s zijn afgesleept door een berger.

Update

Een woordvoerder van de politie laat maandag weten dat de auto die werd achtervolgd nog voordat de politie hem had klem gereden in botsing was gekomen met de geparkeerde bestelauto. Nadat de twee voertuigen tegen elkaar waren gebotst werd de achtervolgde auto klem gereden door de politie. In de personenauto zat nog een derde persoon. Deze is maandagochtend door de politie verhoord. Vermoedelijk was er sprake van joyriding.