Beelden van ‘schone slaapster’

(Foto’s) Twaalf natuurfotografen van Fotogroep Weert hebben de afgelopen twee jaar het bijzondere karakter van Grenspark Kempen~Broek op prachtige beelden vastgelegd.

Het resultaat is een indrukwekkende expositie van beelden dat vanaf vandaag te zien is in het stadhuis. Zaterdag werd de expositie geopend door burgemeester Heijmans en wethouder Gabriels.

Schone slaapster

Wethouder Gabriels noemt natuurgebied Kempen~Broek ook wel de schone slaapster. Een gebied waar veel mensen nog niet van bewust zijn dan het hier in de regio ligt en de diversiteit het te bieden heeft. Fotogroep Weert ‘kust’ als het ware deze schone slaapster wakker zodat het publiek de verborgen schoonheden kan zien.

Panelen en audiovisuele expositie

Met grote fotopanelen en een interactieve audiovisuele presentatie kan men kennis maken met de enorme diversiteit en de bijzondere schoonheid van het gebied. De expositie vindt plaats in het stadhuis van Weert van zaterdag 14 april tot medio mei.

De expositie is in het stadhuis te zien op de boven- en benedenverdieping gedurende de openingstijden en in de weekenden van 14/15 april en 21/22 april ook van 12.00 – 17.00 uur. De gemeente Weert heeft de primeur met deze expositie. Daarna gaat de tentoonstelling naar andere gemeenten binnen het Kempen~Broek gebied.