Nederweert – (Foto’s) De hulpdiensten zijn zondag omstreeks 14.30 uur gealarmeerd voor een autobrand op de Heerweg in Nederweert.

Op de kruising Boeket / Heerweg was een auto tijdens het rijden gaan roken en vervolgens in brand gevlogen. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de auto volledig uitbrandde. Bij het incident raakte niemand gewond. De autobrand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. In de auto lagen nog voetbalspullen, maar deze kunnen als verloren worden beschouwd.

Overslag voorkomen

De brand was zo hevig dat deze dreigde over te slaan naar het naastgelegen bedrijfspand. Echter door kortdaar optreden van de brandweer wist men dat te voorkomen. Nadat de brand was geblust werd het pand nog gecontroleerd op brandschade.

Rookontwikkeling te zien vanuit Poort van Limburg (door Stefan Bakx)

https://youtu.be/YnwmxxVZNlQ