Buurtbewoner ontdekt autobrand

(Foto’s) De hulpdiensten zijn rond middernacht gealarmeerd voor een autobrand op de Joannes Knaepenstraat in Weert.

Een buurtbewoner rook een brandlucht en ging op onderzoek uit. Hij zag dat de auto van zijn buurtgenoot in brand stond en waarschuwde meteen de eigenaar van de auto. Omdat men tijdig de autobrand had ontdekt lukte het de eigenaar om de autobrand zelf te doven met een poederblusser.

De brandweer werd gealarmeerd maar hoefde niet meer over te gaan tot bluswerkzaamheden. Maar goed ook want geparkeerde auto’s in de Serviliusstraat blokkeerde de doorgang van de brandweer. De brandweerlieden hebben een nacontrole uitgevoerd. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.

Getuigen gezocht

Vermoedelijk heeft men de auto in brand willen steken. De auto is afgesleept door een berger en de politie gaat morgen verder onderzoek doen. Omdat de brand tijdig kon worden gedoofd zijn enkele sporen veilig gesteld kunnen worden. De politie is nog op zoek naar getuigen. Heb je rond middernacht iets verdachts gezien? Bel dan met de politie Weert via 0900-8844.