Oudste inwoner Nederweert 105 jaar

Algemeen Human interest Nederweert Regio Reageer 2 min. leestijd

Nederweert – Zondag 15 april vierde To Knapen-Brentjens haar 105e verjaardag. To is al een paar jaar de oudste inwoner van de gemeente Nederweert. Burgemeester Evers, wethouder Coumans en Geraats verrasten haar maandagmiddag met een grote bos bloemen. Het was de vijfde keer dat het college op bezoek gaat bij To.

To was getrouwd met Hein (97) die in 2011 overleden is, een jaar voordat ze 70 jaar getrouwd zouden zijn. Op 15 april 1913 is ze geboren op de Kuilstraat en samen met haar man, vier dochters en twee zonen heeft ze lange tijd op de Bredeweg in Nederweert gewoond. In haar jonge jaren werkte ze op veel plaatsen als dienstmeid. Op 14 april 1942 trouwde ze met Hein Knapen van de Krommedijk (op Hales). Lange tijd woonden ze op Boeket (nu Braosheuf). Daarna verhuisde het gezin in 1977 naar de Acaciastraat en inmiddels woont To alweer bijna 24 jaar in Zorgcentrum St Joseph. To opende zelf de bouw van het nieuwe Zorgcentrum door ’n symbolische “Kers op de taart” te zetten met een kraan. Haar enigste broer die nog leeft is Tinus. Hij is inmiddels ook 97 jaar en verblijft ook in Zorgcentrum St. Joseph in Nederweert.

To en Hein hebben zes kinderen: Lies, Alda, An, Wil, Tjeu en Maria (22 jaar geleden overleden), 15 kleinkinderen, 22 achter-kleinkinderen, 2 achter-achterkleinkinderen. Ondanks dat ze niet meer kan lopen en haar gehoor haar nu helemaal in de steek laat, genieten ze nog volop. Ze is graag mooi en de vlaai laat ze zich nog altijd goed smaken.

Een bijdrage van Gitte Vossen

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie