(Foto’s) De hulpdiensten zijn maandag omstreeks 15.45 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Graspieper in Weert.

Tussen een appartementencomplex en het schoolgebouw van OBS de Graswinkel stond een conifeer in lichterlaaie. De coniferen begonnen steeds feller te branden en de vlammen dreigden over te slaan naar het schoolgebouw waarna bij de brandweer werd opgeschaald naar de hoogste prioriteit (prio 1). Intussen probeerde een buurtbewoner de brand te blussen met water uit een tuinslang.

Toen de SIV als eerste ter plaatse kwam was het vuur al grotendeels gedoofd. Wel was er nog sprake van rookontwikkeling. De brandweer heeft vervolgens de brand definitief gedoofd.

Nadien kwam er nog een tankautospuit met materialen en extra bluswater ter plaatse. De brandweerlieden hebben nabluswerkzaamheden uitgevoerd en het dak van de school gecontroleerd op mogelijke gevaren, maar gelukkig was alles veilig en onder controle.

Video via Youtube (via Simonation Native)

https://youtu.be/X079j48TPEY

1 REACTIE

Comments are closed.