Deelnemer motoball gewond

Update – Budel – (Foto’s) Op het motoball-terrein aan de Schoordijk in Budel is zaterdagavond rond 18.30 uur een deelnemer gewond geraakt. Motoball is een tak van de motorsport waarbij het erom gaat vanaf de motorfiets een grote bal in het doel te schieten.

Tijdens de wedstrijd kwam de deelnemer ongelukkig ten val. Het slachtoffer raakte gewond aan een pols en been. De wedstrijd werd meteen stil gelegd en de motorrijder ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Het slachtoffer schreeuwde het uit van de pijn. Toen de deelnemer de ambulance in werd gedragen kreeg hij een groot applaus van het aanwezige publiek als blijk van respect en sterkte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis van Weert voor verdere behandeling.

Update / correctie

Het bovenstaande verhaal heeft geleid tot indianenverhalen waarbij verondersteld werd dat het om een speler ging. Dat was niet het geval, het betrof een scheidsrechter die gewond was geraakt aan zijn been en hoofd. Geen speler en niet gewond aan zijn pols. Dus in dat geval is dit een fout van Weertdegekste.nl, waarvoor onze excuses. Dit is wat de motoball-vereniging heeft gepubliceerd:

“Massaal zijn jullie afgelopen zaterdag er op uit getrokken om te genieten van een mooie pot voetbal. Helaas zijn ook vele van jullie getuige geweest van het vreselijke incident wat er vroeg in de 2e manch afgespeeld heeft. Natuurlijk blijft het een motor sport vol spanning maar ook gevaren. Gelukkig heeft MBV Budel in zijn 40 jarig bestaan dit nog nooit meegemaakt, en hoopt dit natuurlijk ook niet meer mee te maken. Na de eerste verzoring op het veld is de scheidsrechter overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is gebleken dat hij naast zijn hoofdwond en botbreuken in het been godzijdank verder niets mankeerde. Deze worden verder behandeld en zodra mogelijk word hij naar eigen land weer getransporteerd voor verder herstel.

Wij wensen namens het team en de gehele club van MBV Budel hem beterschap en op een goed en geheel herstel! Graag hopen wij jullie motoballfans weer terug te zien in onze motoball arena voor het vervolg van het seizoen van deze mooie sport.”, aldus MBV Budel.