Hermans stopt als coach VC Weert

Foto door: Johan Horst

Fred Hermans stopt als coach van Nering Bögel VC Weert. Ook zijn assistent Johan Tegelaers heeft te kennen gegeven te stoppen bij de Weerter ploeg. Beide stafleden wisten zich dit seizoen met het Weerter dames volleybalteam te handhaven in de landelijke Eredivisie.

In 2015 keerde Fred Hermans, na een kort uitstapje bij andere club, terug bij de club waar hij in het verleden zoveel successen vierde. Samen met Johan Tegelaers aan zijn zijde, bouwde hij aan een nieuwe ploeg die maar liefst twee achtereenvolgende jaren kampioen werd. Samen realiseerden een fantastisch resultaat met een terugkeer op het hoogste niveau. Hermans werkte de afgelopen seizoenen met een mix van ervaren speelsters en talenten. Menig speelster heeft zich optimaal kunnen ontwikkelen onder de hoede van het duo Hermans/Tegelaers.

Na drie intensieve jaren houdt de samenwerking nu op. De coach en trainer hebben aangegeven dat ze de drukke en intensieve competitie voor gezien houden. Het vertrek is een flinke aderlating voor het bestuur van Stichting Weerter Topvolleybal (SWT) dat nu op zoek moet naar een nieuwe staf. Roy Stroek, bestuurslid van SWT betreurt het vertrek, maar respecteert de beslissing van beide heren. “We zijn Fred en Johan heel veel dank verschuldigd. Na twee kampioenschappen, was het geen gemakkelijk jaar in de Eredivisie. Beide trainers hebben het beste uit het team weten te halen, hen te motiveren en te ontwikkelen. Het behoud van een plek in de Eredivisie is voor een heel groot deel te danken aan de kennis en de inzet van dit duo.”

SWT gaat zo snel mogelijk op zoek naar een nieuwe coach en/of trainer voor het seizoen 2018-2019.