Sint Maarten krijgt hulp vanuit Weert

(Foto’s) Op maandag 16 april is de container in Sint Maarten aangekomen met hierin hulpgoederen voor de inwoners van het eiland welke zijn gedoneerd door de inwoners van Weert.

Het eiland dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden werd vorig jaar getroffen door een orkaan waardoor veel mensen alles kwijt waren en helemaal opnieuw moesten beginnen. In december organiseerde Stichting Weert helpt een speciaal benefietevenement om geld in te zamelen voor een container om reeds eerder ingezamelde hulpgoederen voor Sint Maarten naar het eiland te kunnen vervoeren.

De inwoners waren zeer blij met de ontvangen spullen. Er waren tafels en stoelen, bedden, televisies, fornuizen en kleding en allerhande dagelijkse gebruiksvoorwerpen gedoneerd waar grote behoefte aan was. Marienel Engelen, bestuurslid van Stichting Weert Helpt, was zelf aanwezig om de spullen te verdelen. “Alles is zo vanzelfsprekend als je het voor het pakken hebt, maar als je ziet hoe blij de mensen hier zijn met de gedoneerde spulletjes, dat raakt me diep. Dan weet je waar je het voor doet.” aldus een geëmotioneerde Marienel Engelen.