Mooie STAR-dag in de wijk Keent

(Foto’s) Al het moois van de wijk Keent kwam zaterdag samen. Zaterdag stonden diverse locaties in de wijk in het teken van de STAR-dag.

In de hele wijk Keent bundelen bewoners en organisaties de krachten om hun buurtgemeenschap te versterken. In de ‘Beter een goede Buurtweek’ van 14 tot en met 20 april draait alles in de wijk om sportiviteit, teamwork, acceptatie en respect, afgekort STAR. Jong en oud delen hun talenten en trekken samen op bij allerhande activiteiten die het kleurrijke Keent alleen maar mooier en gezonder maken.

4 locaties

Het St. Jozefskerkplein was zaterdag omgevormd tot sportiviteitsplein. Voormalig eredivisiebasketballer Henk Pieterse verzorgde hier clinics waarbij jongeren spelenderwijs leerden hoe ze goed met elkaar kunnen omgaan. De tuin bij woonzorgcentrum Zuyderborgh was het decor van een gezellige dans- en spellenmiddag voor jong en oud onder leiding van dansschool ALdance uit Ospel. De bewoners genoten volop van de dansen die de jeugd uitvoerde. Ook de wafels vielen goed in de smaak. Op het Acceptatieplein bij het basketbalveld aan de Servilliusstraat konden bezoekers actief kennismaken met rolstoelbasketbal in clinics van rolstoelbasketballer Paul Toes. Het grasveld aan de Dalstraat was omgevormd tot ‘Respectplein’ aan de Dalstraat. Daar konden de wijkbewoners kennismaken met de politie en het buurtpreventieteam.

Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’6336′]