Politie doet huiszoeking in pand

(Foto’s) De politie heeft maandagochtend vroeg rond 6.30 uur een inval gedaan bij een woning aan de Kempenweg, net voor de grens bij het Belgische Lozen.

De politie-actie in Weert is een onderdeel van een landelijk politieonderzoek naar drugscriminaliteit. Net als in Weert wordt momenteel op 13 andere locaties in Nederland een doorzoeking uitgevoerd. De zoekactie richt zich specifiek tot chemicaliën en materialen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs, zo meldt een woordvoerder van de politie.

In het pand aan de Kempenweg werd een kleine hoeveelheid chemicaliën aangetroffen. Ook heeft de politie het sterke vermoeden dat er een productielocatie voor drugs gevestigd heeft gezeten. Het is vooralsnog onbekend of er verdachten zijn aangehouden.

Inval in 2016

Het is niet de eerste keer dat de politie de betreffende woning binnenvalt. In 2016 werd er ook al een huiszoeking gedaan. Toen was het vermoeden dat er een hennepkwekerij in het pand zou zijn. Die werd niet aangetroffen, wel werden er auto-materialen en gegevensdragers in beslag genomen.

[nggallery id=’6342′]