Programma Oranjeweek Weert

In 2018 presenteert Centrummanagement al voor de achtste maal de Oranjeweek Weert. In de week van Koningsdag vindt in het centrum een feestelijk programma plaats en beleven bezoekers diverse leuke activiteiten.

Weert viert feest

Sinds de komst van de koninklijke familie naar Weert in 2011 viert Weert de Oranjeweek. De feestweek varieert in lengte omdat de data gebaseerd worden op de periode van het weekend tot Koningsdag. De Oranjeweek vindt in 2018 plaats van 26 t/m 29 april. Net als bij voorgaande edities heeft het programma vooral een lokaal-regionaal karakter.

Programma

Het Oranjeweek-programma bevat muziek, sport en cultuur en legt nadruk op de unieke kenmerken van Weert. In 2018 vinden deze activiteiten plaats van donderdag 26 t/m zondag 29 april.

Donderdag 26 april 2018: Muziek (Koningsnacht)
De Koningsnacht staat garant voor een groot muzikaal feest in de binnenstad van Weert. Tijdens de koopavond worden bezoekers verrast met de muzikale act KoeLala. Op verschillende locaties beleef je sfeervolle evenementen, met qua muziekstijl voor ieder wat wils. Meest in het oog springend is Diep met Willy, sinds enkele jaren een succesvol deephouse-event op Koningsnacht, weer op het Raphaelpad. Vanaf 20.00 uur zullen deelnemers aan de jaarlijkse vrijmarkt plaatsnemen aan de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark.

Vrijdag 27 april 2018: Vrijmarkt (Koningsdag)
Op Koningsdag beleef je diverse gezellige activiteiten in het centrum van Weert. Op de binnenzijde van de Singels en in het Stadspark wordt de traditionele vrijmarkt gehouden. Salsadrumband As Arraias loopt door de binnenstad. Op de Markt staat ’s middags een DJ op het podium bij Café de Gruyter, en zowel op de Markt als de Nieuwe Markt kunnen kids zich uitleven op de stormbanen. Op de Langpoort wordt gestreden om het Burgerkoningschap van schutterij St. Catharina 1480.

Zaterdag 28 april 2018: Shoppen
De weekmarkt staat in oranje gedaante op de pleinen, een ideale dag om gezellig shoppen en een bezoekje aan de lokale horeca te combineren.

Zondag 29 april 2018: Sport & Bewegen
Punt Welzijn/Let’s Move en Centrummanagement presenteren tijdens de koopzondag de Dag van Sport & Bewegen. In samenwerking met diverse sportverenigingen uit Weert en omgeving wordt het centrum omgetoverd tot een waar sportspektakel. Op de pleinen worden velden uitgezet, wedstrijden gehouden en presentaties gegeven. Bezoekers krijgen de kans álle sporten te ontdekken door de lange oranje loper over de pleinen te volgen. Na het succes in 2017 is er ook dit jaar weer een stempelkaart, waarbij bezoekers door deel te nemen aan sporten hun kaart kunnen vol sparen en kans maken op mooie prijzen.

Eveneens tijdens de koopzondag wordt op het Collegeplein het Internationaal Kinderfestival georganiseerd, met een programma vol zang, dans, gedichten, rap en breakdance.

Meer informatie en programmadetails zijn te vinden op www.oranjeweekweert.nl.