Staking niet bij iedereen bekend

Vandaag en morgen is er een landelijke staking in het streekvervoer. Ook de bussen van Bravo! en Arriva in Weert rijden niet.

Het was vanochtend dan ook (zeldzaam) rustig bij het busstation aan de Stationsplein in Weert. Toch was een enkeling niet op de hoogte van de staking. Zij stonden tevergeefs te wachten en op de klok te kijken totdat iemand anders ze wees op de staking. De staking valt in de mei-vakantie van de scholieren, dus de jeugd had verder geen hinder van de staking.

De bussen die toch reden waren touringcars om de gestrande trein-reizigers te vervoeren. Tussen Roermond en Weert was er een seinstoring opgetreden na blikseminslag. Dit had als gevolg dat de spoorbomen op de Roermondseweg ook niet functioneerden. Een ‘dramaandag’ voor wat betreft het openbaar vervoer vandaag.

Ook dinsdag wordt er nog gestaakt in het streekvervoer. Dus ook morgen kun je geen gebruik maken van de bussen, mocht je nog niet op de hoogte zijn.