Brand in kippenstal Heythuysen

4 reacties

Heythuysen – (Video) Vannacht omstreeks 01.45 uur is de brandweer van Heythuysen gealarmeerd voor brand in een kippenstal gelegen Aan De Bergen te Heythuysen.

Gezien de aard van de melding werd er door de meldkamer opgeschaald naar ‘grote brand’ zodat er snel voldoende mensen en middelen ter plaatse konden zijn. Bij aankomst op het adres stond een kippenstal volledig in brand. De 11.000 kippen die in de stal aanwezig waren zijn helaas niet meer te redden. Er zijn geen personen gewond geraakt bij de brand.

De stal op het terrein maakte deel uit van in totaal drie stallen. De brandweer heeft ingezet op het behouden van de twee stallen die niet bij de brand betrokken waren. Met drie blusvoertuigen en behulp van waterwagens is de brand tot die ene stal beperkt gebleven. De stal waarin de brand was ontstaan mag als geheel verloren beschouwd worden.

In eerste instantie was niet duidelijk of er asbest dakbedekking op de betreffende stal aanwezig zou zijn. Dit is op een later tijdstip wel bevestigd. Onderzoek heeft aangetoond dat de asbestdeeltjes die vrijgekomen zijn alleen in de directe omgeving van de brandende stal zijn neergekomen en niet buiten het terrein. Stichting Salvage gaat samen met de eigenaar en de verzekering een plan maken voor het herstellen van de schade en opruimen van de asbest.

Video via Youtube

https://youtu.be/DCDZv7u5eNc

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties