Nederweert – Het platform ‘Burning Souls‘ heeft zondag in Nederweert een wake gehouden. Deze wake werd georganiseerd om de 23.000 kippen, welke omkwamen bij een brand in Ospel, te herdenken.

Op 10 mei j.l. brak rond 1.00 uur ‘s nachts brand uit in een Kippenstal in Ospel. De brand was zo hevig dat 23.000 kippen verbrandden. Platform Burning Souls heeft daarom een wake georganiseerd om bewustwording te creëren bij de mensen over wat de gevolgen zijn van grote stalbranden. Niet alleen in Ospel, maar ook elders in Nederland vinden grote stalbranden plaats waarbij veel dieren het leven laten.

Wake in Nederweert

De wake voor de omgekomen dieren in Ospel vond vandaag plaats bij het gemeentehuis van Nederweert. Het was een rustige vreedzame, positieve en geweldloze demonstratie, precies zoals de organisatie dat wilde.

Tientallen mensen uit heel Nederland waren, ondanks het slechte weer, naar Nederweert gekomen om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van dieren. Ook de Partij voor Dieren was aanwezig om het Platform Burning Souls te steunen. Naast speeches werden er ook bloemen gelegd. Er werd ook een dankwoord gericht aan de hulpdiensten die zo snel mogelijk ter plaatse waren om het leed zover als het kan te beperken.

Video via Youtube

https://youtu.be/PzYf72NsezM