Nederweert – Het platform ‘Burning Souls‘ heeft zondag in Nederweert een wake gehouden. Deze wake werd georganiseerd om de 23.000 kippen, welke omkwamen bij een brand in Ospel, te herdenken.

Op 10 mei j.l. brak rond 1.00 uur ‘s nachts brand uit in een Kippenstal in Ospel. De brand was zo hevig dat 23.000 kippen verbrandden. Platform Burning Souls heeft daarom een wake georganiseerd om bewustwording te creëren bij de mensen over wat de gevolgen zijn van grote stalbranden. Niet alleen in Ospel, maar ook elders in Nederland vinden grote stalbranden plaats waarbij veel dieren het leven laten.

Wake in Nederweert

De wake voor de omgekomen dieren in Ospel vond vandaag plaats bij het gemeentehuis van Nederweert. Het was een rustige vreedzame, positieve en geweldloze demonstratie, precies zoals de organisatie dat wilde.

Tientallen mensen uit heel Nederland waren, ondanks het slechte weer, naar Nederweert gekomen om aandacht te vragen voor de leefomstandigheden van dieren. Ook de Partij voor Dieren was aanwezig om het Platform Burning Souls te steunen. Naast speeches werden er ook bloemen gelegd. Er werd ook een dankwoord gericht aan de hulpdiensten die zo snel mogelijk ter plaatse waren om het leed zover als het kan te beperken.

Video via Youtube

https://youtu.be/PzYf72NsezM

15 REACTIES

  1. Hoe verzin je het, als je iets wil doen tegen de megastallen moet je mensen bewust maken van de levenskwaliteit van de kippen. In de hoop dat mensen diervriendelijke eieren kopen en bereid zijn om geen kiloknallers meer te kopen. Een wake gaat me erg ver, zo meteen komt er ook nog een stille tocht en wie weet wat nog meer

  2. dit gaat wel erg ver. ik vind dit raar en vergaand,.. zo raar dat ik dadelijk nog naar de jumbo ren om kip met de minste beter-leven sterren ga kopen. puur om tegengas te geven tegen dit soort vergaande acties

  3. Goed dat er aandacht blijft voor dierenleed…..ook dieren hebben recht op degelijke huisvesting…en dat laat nog zeer veel te wensen over…of de aandacht voor dierenleed op deze manier moet zijn is de vraag…..maar om er denigrerend over te doen is ook de vraag….

  4. Serieus? En straks een stukkie plofkipfilet op je bord. Man man man.Nationale geitenwollensokken club.

  5. Bedankt Jij begrijpt wat we doen en waar we voor staan. De megafoon was inderdaad niet in orde, dat is een puntje.

  6. Als je wilt bereiken dat iets hoe dan ook in het nieuws komt, dan kan ik stellen dat deze actie 100% geslaagd is. Hier in het nieuws, op 1 Limburg, op de Limburger op Nederweert 24, de telegraaf. het Eindhovens Dagblad. Als kip of varken per kilo €0,10 duurder wordt is elke stal te voorzien van een degelijke sprinkler installatie. Het was een respectvolle rustige vreedzame demonstratie, van dat respect kunnen diverse reactanten hier nog wel wat leren. De audio voorziening was matig voor de verschillende sprekers, puntje van aandacht voor de volgende wake. Want die gaat helaas komen.

  7. Petra, alle respect voor jullie vrijwilligersgroep, deze aandacht is helaas nodig om dingen veranderd te krijgen. Het wordt tijd dat wetgeving brandbescherming verplicht gaat stellen in deze mega dierfabrieken.

  8. Een wake is een respectvolle en vreedzame manier om aandacht te vragen voor de slachtoffers van stalbranden. Toen wij vorig jaar in januari de eerste wake hielden was het bij het grote publiek nog niet bekend, nu wel. Wij hopen zeker bewustwording te creëren door onze acties, wakes en demonstraties bij de 2e kamer. Normaal gesproken doen wij dat op locatie en ik kan je verzekeren als je voor een berg van 3000 verkoolde varkens staat een wake helemaal niet zo raar is.

  9. Wij denken zeker niet dat alle financiële kosten op de boer verhaald moeten worden. Als de politiek subsidie geeft om gezonde melkkoeien te laten doden ivm. het quotum, dan kan er ook geld vrijgemaakt worden voor het in leven houden van dieren in een brandveilige omgeving. Aangezien dieren beschikken over een centraal zenuwstelsel en net als mensen pijn en angst kunnen voelen Zoals nu weer blijkt is het zeker geoorloofd om dieren een betere rechtsstatus te geven en ze te beschermen tegen dit soort wantoestanden, al zijn het consumptie dieren.

Comments are closed.