Chinese delegatie naar Weert

1 reactie

Van 9 t/m 11 mei aanstaande komt er een delegatie uit de Chinese zusterstad Yuhang naar Weert. Naast een tour door Weert staat ook de verlenging van de verzusteringsovereenkomst op het programma.

Weert werkt sinds 2009 samen met Yuhang district of Hangzhou in de Volksrepubliek China. In maart 2013 werd deze samenwerking omgezet is een zusterovereenkomst welke voor 5 jaar werd aangegaan. Yuhang en Weert zien de gemeenschappelijke waarden van deze overeenkomst en willen de goede zusterrelatie graag bekrachtigen met een verlenging van deze overeenkomst.

Vruchten

De samenwerking met Yuhang werpt volgens de gemeente Weert zijn vruchten af. Er zijn concrete resultaten bereikt op het vlak van economie, cultuur, toerisme en onderwijs. Men gaat dan ook door met het verder intensiveren en uitbouwen van de samenwerking tussen de gemeente Weert en Yuhang district of Hangzhou.

Voor de komende periode heeft de acquisitie van Alibaba, de bouw van het Chinees hotel, de culturele uitwisselingen in 2018 en 2019 alsmede de studentenuitwisseling in 2019 prioriteit. Daarnaast zal er in het kader van het relatiebeheer over en weer een bestuurlijk weerzien plaatsvinden.

Bezoek Yuhang delegatie

Een delegatie van 6 personen zal volgende week, onder leiding van burgemeester Mr. Chen Rugen, een bezoek brengen aan Weert. Het plan van Yuhang is om tijdens dit bezoek de verzusteringsovereenkomst opnieuw te ondertekenen. Tevens zal er inhoudelijk gesproken gaan worden over de handelsmissie in mei 2019 van Yuhang aan Weert in combinatie met de return van het kunstuitwisselingsproject “The Great Canal” naar Weert.

De delegatie zal o.a. een bezoek brengen aan kunstenaar Jos Dirix, de maker van het nieuwe ruiterstandbeeld dat in het stadspark zal komen te staan. In Weert zal men een molen bezoeken en gaat men een kijkje nemen bij de voorbereidende werkzaamheden voor de Van Horne musical op de Markt. Ook zal men een bezoek brengen aan Trespa en aan Horne Quartier (voormalige KMS).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie