(Foto’s) De hulpdiensten zijn woensdag rond 13.15 uur gealarmeerd voor een verdrinking bij zwembad de IJzeren Man.

Een jong kind was binnen bij de glijbaan onderwater gekomen en niet meer naar boven gekomen. Alerte omstanders en het zwembadpersoneel haalden het kind uit het water en moesten overgaan tot reanimatie.

Door kordaat optreden wist men het kind weer bij kennis te laten komen waarna deze snel naar de EHBO-ruimte van het zwembad werd gebracht. Ondertussen kwam een trauma-arts met de helikopter ter plaatse om medische bijstand te bieden aan de reeds toegesnelde ambulancebroeders, brandweerlieden en politie-agenten.

Het kind is overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de omstanders en het personeel wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

Video landing traumaheli via Youtube

https://youtu.be/wRPuBY0Q8sI

3 REACTIES

  1. Mijn lof en waardering voor de omstanders, badmeesters en hulpverleners. Mensen met het hart op de goede plek; dankjulliewel

  2. Verschrikkelijk! Gelukkig dat er omstanders en personeel waren die snel reageerden, chapeau! Maar tegelijkertijd vraag ik me wel af, waar waren de ouders/toezichthouders dan? Kinderen dienen te allen tijden in de gaten gehouden te worden, zeker in het zwembad! Of ze nu al een zwemdiploma hebben of niet, een ongeluk zit in een zéér klein hoekje. Hoop dat het goed gaat met het kindje, en dat het geen trauma overhoud na dit zwemincident!

  3. Misschien hoorden die bij de “omstanders”? En daarnaast kun je toezicht houden zoveel je wilt, maar je kunt pas daadwerkelijk iets doen als het is gebeurd. In dit soort situaties kun je repressief reageren, maar preventief weinig tot niets doen of je moet zeggen niemand meer gaan zwemmen. Overigens sluit ik me aan bij de pluim voor die mensen die reageerden en hoop ik ook dat alles met het kind goed komt en al diegenen die het hebben gezien het goed kunnen verwerken.

Comments are closed.