Kind gered van verdrinkingsdood

(Foto’s) De hulpdiensten zijn woensdag rond 13.15 uur gealarmeerd voor een verdrinking bij zwembad de IJzeren Man.

Een jong kind was binnen bij de glijbaan onderwater gekomen en niet meer naar boven gekomen. Alerte omstanders en het zwembadpersoneel haalden het kind uit het water en moesten overgaan tot reanimatie.

Door kordaat optreden wist men het kind weer bij kennis te laten komen waarna deze snel naar de EHBO-ruimte van het zwembad werd gebracht. Ondertussen kwam een trauma-arts met de helikopter ter plaatse om medische bijstand te bieden aan de reeds toegesnelde ambulancebroeders, brandweerlieden en politie-agenten.

Het kind is overgebracht naar het ziekenhuis. Voor de omstanders en het personeel wordt slachtofferhulp ingeschakeld.

Video landing traumaheli via Youtube

https://youtu.be/wRPuBY0Q8sI