Lezing ‘Weert, Van Hornestad’

Algemeen Uitgaan Uitgelicht 14 reacties 2 min. leestijd

Woensdagavond 30 mei verzorgt drs. Wim Truyen, beleidsambtenaar van de gemeente Weert, in de bibliotheek een lezing met de titel ‘Weert van Hornestad’. Hierin licht Truyen toe hoe de Van Hornedynastie bepalend is geweest voor de identiteit van Weert. Ook gaat hij in op de eerste resultaten van het archeologische onderzoek dat nabij de Tiendschuur aan de Recollectenstraat plaatsvindt. De Tiendschuur speelde een belangrijke rol tijdens de heerschappij van de Van Horne’s.

De dynastie van de Van Horne’s heeft vanaf het midden van de dertiende eeuw een zeer belangrijke stempel gedrukt op de stadswording en identiteitsvorming van Weert. Het DNA van Weert is daarom onlosmakelijk verbonden met de Van Horne’s. Op meerdere plaatsen zijn daarvan zowel ondergronds als ook bovengronds de sporen na te gaan. Truyen heeft zich er uitgebreid in verdiept en weet het enthousiast over te brengen.

Van harte welkom

De lezing is een initiatief van het Gemeentearchief Weert en Bibliocenter Weert. Aanvang is om 19.30 uur bij Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 Weert. De kosten bedragen (inclusief een kop koffie of thee) € 10,- voor niet-leden en € 7,50 voor bibliotheekleden. Aanmelden kan via www.bibliocenter.nl. Mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van Weert, mogen deze lezing in dit Van Hornejaar niet missen.

Meer inhoudelijke informatie over de lezing op de website:
https://www.erfgoedhuisweert.nl/Weert-en-Weertenaren/Lezing-Weert-van-Horne-Stad

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
14 reacties