Nieuw programma Munttheater

(Foto’s) Op maandagavond 14 mei presenteerde het Munttheater het nieuwe programma en de brochure voor theaterseizoen 2018-2019 aan Hartsvrienden, abonnementhouders en de pers tijdens de jaarlijkse Preview. Een volle zaal genoot van de presentatie die deze keer het thema ‘Into the Movies’ droeg.
In een decor geïnspireerd op de Hollywood Oscar uitreiking verzorgden L1 presentator Henk Hover en directeur Brigitte van Eck de presentatie van het nieuwe programma.

Programma

Jong talent is een thema dat als een rode draad door de nieuwe programmering loopt. Zo komen percussionist Dominique Vleeshouwers en zijn (oude) Weerter slagwerkvrienden terug naar het Munttheater, met een speciaal voor Weert gemaakte voorstelling. Hij zal dit jaar ook de opening van Cultureel Lint verzorgen. Dit seizoen staat er een groot aantal tribute bands op het programma, met odes aan o.a. Pink Floyd, Fleetwood Mac, Queen, Cliff Richard, Simon and Garfunkel, the Everly Brothers en John Denver. Daarnaast veel toneelvoorstellingen met bekende titels als’ Turks Fruit,’ Van de koele meren des doods’ en de grote productie van Toneelgroep Maastricht: ‘King Lear’, met Huub Stapel in de hoofdrol.

Het Munttheater is trots dat het weer een Nederlandse première verzorgt. Deze keer van de Weerter zangeres Linda Smeets, die in maart 2019 start met haar eigen show. Ook binnen het cabaret aanbod is er een bonte mix van de gevestigde orde en jong nieuw talent. Na lange tijd komt Brigitte Kaandorp weer naar Weert.

Ook Freek de Jonge, Ali B en Roué Verveer staan op het affiche, samen met aanstormend talenten als Rundfunk, Eva Crutzen, René van Meurs en Fresku. De Brabantse cabaretiers zoals Jochen Otten en Henry van Loon oogsten hier altijd veel succes. Multi-talent Christel de Laat (TorenC) was aanwezig tijdens de presentatie en trakteerde het publiek op een ‘sportieve’ komische sketch. Aan amusement is er komend seizoen sowieso geen gebrek, met volop kluchten, komische musicals en comedy, zoals Jandino Asporaat in de rol van Judeska.

Bijzonder tussen alle producties van de vele verenigingen zijn de Passie & Wraak operaproductie door het WOK muziektheater en het Kerstconcert van Gemengd Koor Vivace samen met zangeres Suzan Seegers, die 2 jaar geleden wegens ziekte dit geplande concert moest afzeggen. De Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 verzorgt het concert Oetblaoze met Gé Reinders.

Brochure

Wethouder Geert Gabriëls nam het eerste exemplaar van de nieuwe brochure in ontvangst van directeur Brigitte van Eck. De brochures worden deze week per post bezorgd in Weert en omgeving en zijn verkrijgbaar aan de Theaterkassa. Voor de digitale versie van onze brochure klik hier: de link van de digitale brochure

Vrije verkoop

Het nieuwe programma is reeds zichtbaar op de website van het Munttheater. De vrije verkoop start dinsdag 22 mei vanaf 12.00 uur via de website en op woensdagmiddag 23 mei vanaf 12.30 uur aan de Theaterkassa. Kijk voor meer info op www.munttheater.nl.