Heli houdt Weertenaren uit hun slaap

Vannacht wakker geworden door een helikopter? Jij was zeker niet de enige.

Van circa 3.30 uur tot 4.00 uur cirkelde er een helikopter boven Weert. Dit was een politiehelikopter, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Het was dus geen helikopter van Defensie. Daar dachten veel mensen aan omdat er voor deze week ook een grote militaire oefening op de planning staat. Maar Defensie vliegt tot maximaal 1.00 uur ’s nachts en alleen boven natuurgebieden zoals de Kruispeel en Weerterheide en niet boven woonwijken zoals afgelopen nacht.

De aanleiding was de vermissing van twee minderjarigen in Weert. Ze waren ’s nachts niet thuis gekomen en de ouders hadden daarop alarm geslagen. Om de twee zo snel mogelijk terug te vinden werd ook een helikopter ingezet. Ze zijn uiteindelijk diezelfde nacht in goede gezondheid weer thuis gekomen, aldus de politie.