Nederweert – (Foto’s/video) De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Deelname aan het verkeer blijkt echter voor sommige mensen een heel waagstuk.

Om heel wat verschijnende redenen blijkt dat heel wat scootmobielrijders zich onzeker voelen. In andere gevallen gaat men wel op stap, maar is deelname aan het verkeer best lastig. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom een training ontwikkeld, die scootmobielgebruikers de kans geeft om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en te oefenen met het gebruik van de scootmobiel in de praktijk.

Dinsdag konden ge├»nteresseerden uit Nederweert en Weert deelnemen aan zo’n cursus georganiseerde door de gemeente Nederweert en VVN afdeling Nederweert. Er was een behendigheidsparcours opgesteld bij de parkeerplaats bij Sportcentrum Bengele in Nederweert. Daar mochten de deelnemers hindernissen passeren om zo de controle over hun scootmobiel op de proef te stellen. Ook Mediweert was aanwezig om eventuele gebreken aan de scootmobiel te herstellen.

Na afloop kregen de deelnemers uit handen van wethouder Geraats een bewijs van deelname overhandigd.

Video (waarom het goed is om te oefenen) via Youtube

https://youtu.be/dLIiWSEvqOc

2 REACTIES

 1. Voor sommige gebruikers komt zo een cursus als geroepen, want er zijn me coureurs bij.
  Eigenlijk zouden ze allemaal een certificaat ( een soort van rijvaardigheidsbewijs) moeten halen. Het crost maar wat rond over het trottoir, de weg, het fietspad en ga zo maar door.
  Ze zijn net als de scheur neuzen van die pizza boer van de Dries, alleen iets langzamer.

 2. Ik ben het niet helemaal met u eens, de schootmobiel rijders zijn niet allemaal hetzelfde. Ik zelf hou mij keurig aan de regels.
  Maar er zijn ook automobilisten die ons waar we wel voorrang hebben gewoon doorrijden. Wij kunnen een hoop obstakels ook niet nemen, wat dat betreft zijn de bochten vaak te smal met opstaande randjes.
  Raak je dat maar net kukkel je om.
  Of fietsen die aan alle kanten langs je heen vliegen, omdat die tegenwoordig 25 kilometer rijden.
  Maar daar wordt allemaal niet overnagedacht.

Comments are closed.