Scootmobielen op hindernisbaan

Algemeen Nederweert Regio Uitgelicht 2 reacties 1 min. leestijd

Nederweert – (Foto’s/video) De scootmobiel is een vertrouwde verschijning geworden op straat. Deelname aan het verkeer blijkt echter voor sommige mensen een heel waagstuk.

Om heel wat verschijnende redenen blijkt dat heel wat scootmobielrijders zich onzeker voelen. In andere gevallen gaat men wel op stap, maar is deelname aan het verkeer best lastig. Veilig Verkeer Nederland heeft daarom een training ontwikkeld, die scootmobielgebruikers de kans geeft om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en te oefenen met het gebruik van de scootmobiel in de praktijk.

Dinsdag konden geïnteresseerden uit Nederweert en Weert deelnemen aan zo’n cursus georganiseerde door de gemeente Nederweert en VVN afdeling Nederweert. Er was een behendigheidsparcours opgesteld bij de parkeerplaats bij Sportcentrum Bengele in Nederweert. Daar mochten de deelnemers hindernissen passeren om zo de controle over hun scootmobiel op de proef te stellen. Ook Mediweert was aanwezig om eventuele gebreken aan de scootmobiel te herstellen.

Na afloop kregen de deelnemers uit handen van wethouder Geraats een bewijs van deelname overhandigd.

Video (waarom het goed is om te oefenen) via Youtube

https://youtu.be/dLIiWSEvqOc

[nggallery id=’6466′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties