Smokkelevenement Budel in beeld

Plaats een reactie

Budel – (Foto’s) Zondag werd in Budel het smokkelevenement gehouden, een dag voor jong en oud in het centrum van Budel met een knipoog naar het smokkelen van vroeger.

Een zonovergoten centrum met een heerlijke aangename temperatuur en volop horeca, het evenement trok ook dit jaar weer een groot aantal bezoekers. De terrassen zaten goed vol, en er was voor iedereen wel wat te doen. Niet alleen heel veel kinderanimatie zoals springkussens, schminken, suikerspin, klimtoestellen van de Budelse scouting, attracties en oud Hollandse spelen onder begeleiding van KinderVakantieWerk Budel maar ook voor de volwassenen was er van alles te zien.

Diverse oude ambachten werden getoond zoals rietvlechten, pottenbakken, handwerk, schilderen, sieraden maken, mosterd maken, smeden, jam maken, orgel spelen en stroopwafels maken. Ook kon men zich vergapen aan mooie oude klassieke auto’s, tractoren en ander smokkelwaar. Ook kon men een rondrit door Budel maken met de Smokkel Express.

De winkels waren open op deze koopzondag, en daarvan maakten veel mensen gebruik om even de zon te ontvluchten en lekker te shoppen in een koele winkel. Harmonie EMM en de Coconblazers brachten de oude liederen ten gehore met hun instrumenten en het smokkelmuseum was geopend zodat men alles kon zien hoe er vroeger gesmokkeld werd. Kortom, een zonnige koopzondag waar van alles te beleven was voor jong en oud!

Bekijk een uitgebreide sfeerimpressie van Foto Hammie.

[nggallery id=’6432′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie