Verbroederingsmaaltijd in beeld

(Foto’s) Stichting Mpower Weert organiseerde maandagavond een verbroederingsmaaltijd bij Aqua Grill aan de Graafschap Hornelaan.

Deze verbroederingsmaaltijd vond plaats tijdens de vastenmaand Ramadan en was daarom een zogenoemde iftar-maaltijd. Dit is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Iedereen is welkom jong en oud moslim of niet moslim.

Het doel van de avond was om aanhangers van verschillende religies nader tot elkaar te brengen en te laten zien dat verschillende geloven naast elkaar kunnen bestaan. Door elkaars inzichten te kennen kan waardering voor elkaar gegeven worden.

“De goedheid van mensen is in elke man en vrouw aanwezig, soms een beetje verstopt. Met een beetje hulp, geduld en vergevingsgezindheid komt deze kant van elke mens te voorschijn. Daarin kunnen we vinden en bouwen aan een goede samenleving. En wat is daarin mooier dan samen eten en drinken! Een heel goede manier om elkaar te ontmoeten”, aldus Mounir Marzouk.

Het werd een gezellige avond waarbij wijkbewoners op informele wijze met elkaar in gesprek raakte. Bekijk een sfeerimpressie.

[nggallery id=’6487′]