Schoonmaak ‘Schoolzone’ Aan de Bron

Plaats een reactie

(Foto’s) De verkeersgroep van Basisschool aan de Bron organiseert ook dit jaar weer de verkeersveiligheidsweek. De verkeersgroep zorgt voor bewustwording in het verkeer van schoolgaande basisschoolkinderen. Dit doen zij met hulp van Calamiteitendiensten, de Gemeente Weert, Veilig Verkeer Nederland en de Wijkraden.

In de afgelopen jaren is er al veel bereikt. Een van de succesvolle zaken is de aanleg van een wegmarkering op de Maaslandlaan met ‘Schoolzone’. Dit is één jaar geleden aangebracht. Wethouder Martijn van den Heuvel maakte vanochtend samen met de groepen 3 en 4 van aan de Bron deze markering weer schoon maken zodat alle automobilisten de letters weer goed kunnen zien. Ze deden dit met kleine sponsjes en natuurlijk héél secuur. De kleutertjes flankeerden de schoonmaakactiviteiten met een polonaise over de afgesloten weg. Uiteraard droegen ze veiligheidshesjes.

De oudste groepen zullen deze week voorlichting krijgen over de dode hoek bij vrachtwagens. Ook nemen ze deel aan het fietsexamen. Een van de leuzen die op de school is aangebracht luidt als volgt; ’Bellen in het verkeer dat doen we niet meer!’. Nou ja, alleen met een fietsbel wél. Verkeersregelaars en politie zullen op school komen vertellen over hun belangrijke werkzaamheden om het verkeer ook voor de jongste deelnemers veilig te maken én te houden.

Voor de jongste groepen zal er elke dag een verkeersplein worden ingericht waar zij in de veilige omgeving van hun eigen speelplaats kunnen ervaren hoe het is om deel te nemen aan het verkeer. Gedurende het schooljaar worden ouders opgeroepen om hun kinderen niet aan de Maaslandlaan af te zetten of op te halen. Aan de naastgelegen sporthal zijn hiervoor voldoende mogelijkheden om dit veilig te doen.

[nggallery id=’6491′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie