Muzikale koopzondag in Weert

Algemeen Uitgaan Weert Reageer 3 min. leestijd

Koopzondag 27 mei vormt het decor van een nieuw muzikaal evenement in de binnenstad van Weert. Centrummanagement Weert presenteert in samenwerking met het Regionaal Instituut Muziek- en Kunsteducatie (RICK) de eerste editie van het Munten voor Muziek-festijn.
Het evenement biedt muzikale talenten hét podium om Weert op een ludieke manier kennis te laten maken met hun kunsten. Het winkelend publiek wordt zodoende vermaakt met diverse muzikale optredens.

Grote diversiteit aan acts

Inmiddels is de mogelijkheid om aan te melden voorbij en maakt Centrummanagement bekend dat negen muzikale acts zullen optreden tijdens het eerste Munten voor Muziek-festijn. De diversiteit van de acts is groot. Zo speelt onder andere singer-songwriter Maggie Day, zichzelf begeleidend op gitaar, popnummers met invloeden van country en blues. Het duo History speelt liedjes van weleer, zo natuurgetrouw mogelijk gespeeld en gekleed. Renee Klaver verrast de bezoekers van de binnenstad met live muziek begeleid op gitaar en ukulele. Piano-docente Tanya Haex speelt gedurende de middag met verschillende van haar leerlingen. De slechts 7-jarige Lotte en Naomi tonen de muzikaliteit van de blokfluit en een deel van het muziekgezelschap Nieuw Leven zal met djembé, keyboard en gitaar hun kunsten vertonen. De meeste acts spelen op een vaste locatie, maar sambaband As Arraias zal al lopende hun ritmes door de straten laten klinken. Om 15.00 uur zal op de Markt Harmonie St. Joseph Weert-Zuid een concert spelen.

Munten voor muziek

Tijdens het Munten voor Muziek-festijn ligt de nadruk op de ‘straatwaardigheid’ van de act. Zoals de naam al doet vermoeden draait het evenement om ‘munten voor muziek.’ Deelnemende muzikanten mogen hun muziekkoffer open zetten of een pet neerleggen. Muzikale acts verspreiden zich over de Weerter binnenstad en worden bij succes door het publiek beloond met munten. In geval de acts hun opbrengst aan het goede doel schenken wordt dit terplekke gecommuniceerd.

Laatste zondag van de maand

Elke laatste zondag van de maand is het koopzondag in Weert, waarbij winkeliers de deuren openen van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens de koopzondag kunnen bezoekers gratis parkeren in de stad, met uitzondering van parkeerlocaties met een slagboom. De thema’s van de komende koopzondagen zijn te vinden op de website van Centrummanagement, www.cmweert.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie