Graaf van Horne herdacht

(Foto’s/video) Vandaag, 5 juni 2018, is het exact 450 jaar geleden dat Philips van Montmorency, Graaf van Horne, op de Grote Markt in Brussel werd onthoofd.

Na een het openingswoord van Jan Leenders werd er een herdenkingsceremonie gehouden in de St. Martinuskerk. Burgemeester Heijmans en deken Franken hielden een toespraak en verrichtten een bloemlegging. Het Groot Martinuskoor en de Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 zorgden voor de muzikale opluistering. Voorleeskampioen Izzie Salmans van OBS De Molenakker las voor uit het onlangs verschenen ‘IJzer en Fluweel’, een uitgave van Stichting Edumare over het leven van Philips van Montmorency. De ceremonie werd ondersteund door het Stadsgilde van Weert.

Weerter delegatie in Brussel

Ook in Brussel werd stil gestaan bij aan Philips van Horne en Lamoraal van Egmont. Europarlementarier Jeroen Lenaers uit Stramproy legde samen met burgemeester Close van Brussel een bloemstuk op de Grote Markt van Brussel. Bij de ceremonie was een delegatie uit Weert aanwezig.

Herdenkingceremonie in de St. Martinuskerk via Youtube

https://youtu.be/W__kRJHKUkM

Kranslegging in Brussel via Youtube (ingestuurd)

https://youtu.be/Ul0_unO8P0g

Bekijk een sfeerimpressie vanuit de St. Martinuskerk en een ingestuurde bijdrage vanuit Brussel.