De Stadstriathlon op 8, 9 en 10 juni speelt zich af rondom het Bassin. Hier starten en finishen de deelnemers. En ook is dit dé plek voor het publiek. De bekende restaurants Barco en Denver aan het Bassin organiseren het Horeca & Activiteitenplein.

Het Bassin wordt een waar feestplein. Met het hele weekend muziek en gezelligheid. En voor de kinderen staat er een springkussen en is er een snoepkraam. Op vrijdag vanaf 19.00 uur start de gezelligheid. DJ TIMBEATZ gaat er een dan een feestje van maken. De aftrap voor een weekend vol vermaak!

Op zaterdag is er overdag gezellige muziek vanuit het Jumbo-VW-busje. En vanaf 16.00 uur organiseert JCI Weert de Duck Race Weert 2018. Niet alleen de atleten strijden fanatiek om de eerste plaats. Duizenden bad-eenden zullen vanaf het Bassin proberen om op de Zuid Willemsvaart als eerste de finish te bereiken.

Na de laatste doorkomst van de sporters op zaterdag gaan de mensen van “My Health Club Weert” het publiek opwarmen als start van ‘De Nacht van de Triathlon’. Het publiek kan volop gaan feesten tijdens het optreden van DAIL24, een bigband met een bezetting van meer dan 20 muzikanten. Zij staan garant voor een top avond op het Bassin.

De zondag wordt een gezellige familiedag met muziek van DJ Marco van Kimmenade en optredens van de Spaanse muzikant en zanger Raymundo. Het hele weekend staan er buitenbars, is er koffie van Bici Barista en een food-caravan zodat de innerlijke mens ook niets te kort komt! Dus met de Stadstriathlon moet je op het Bassin zijn.