College 2e bij Technasium Top Award

Dinsdag 5 juni was het zover: de landelijke finale van de Technasium Top Award 2018! Een wedstrijd waarbij Technasiumleerlingen worden uitgedaagd een technische opdracht uit te voeren in wedstrijdvorm. Vanaf januari namen er ruim 4000 leerlingen, ruim 1000 groepen, deel aan het project viruskenner. Vanuit de schoolvoorrondes kwamen de beste 40 teams, van 37 verschillende scholen, uit heel Nederland om te strijden om de felbegeerde hoofdprijs.

Alle groepjes pitchten hun preventieadvies voor deskundige jury’s. Per transmissieroute ging er één team door naar de echte finaleronde. Fobbe Steer, Isa Stegeman, Ilse Lena en Esmee van der Laan uit klas A3D van Het College wisten een plek in deze finale te bemachtigen. Zij mochten, met vijf andere teams, in de late namiddag tijdens de grote finale op het grote podium van het Evoluon hun idee pitchen voor de grote en deskundige jury en voor de rest van de leerlingen. Superspannend.

De leerlingen hebben het super goed gedaan en eindigden zowel voor de jury als het publiek op een verdienstelijke tweede plaats. Tweede van Nederland! Dat is een prestatie om trots op te zijn!