Hoge respons burgerpeiling Moesel

Algemeen Economie Weert Reageer 2 min. leestijd

Maar liefst 1000 inwoners deden mee aan de burgerpeiling Leefbaarheid in Weert-Zuid. Er is draagvlak voor het vernieuwen van de Microhal, Stegel en Microbar.

Daarmee zouden bestaande sociaal-culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten van Buurtcentrum Moesel en het Microcomplex behouden blijven. En behoudt Weert-Zuid een grote evenementen-zaal. Belangrijke vragen: Wie bepaalt, betaalt en bestuurt het? De inwoners hebben zich ook uitgesproken over het verplaatsen van schoolgym vanuit de Microhal naar gymzalen buiten de eigen wijken. Dat plan van de gemeente kreeg amper steun.

Presentatie resultaten

De resultaten van de peiling, uitgevoerd door onderzoeksbureau Toponderzoek uit Horst, worden in een openbare bijeenkomst gepresenteerd en aangeboden aan wethouder Tessa Geelen. Ook de plannen met het Microcomplex zal men toelichten. Wil je er ook bij zijn? Kom dan op woensdag 27 juni naar het Buurtcentrum Moesel. Ze starten om precies 19.45 uur.

Je bent van harte welkom

De participatiegroep overhandigt aan de prijswinnaars een boodschappenpakket van Jumbo Heerschap, een wijnpakket van Wijnhuis Weert en 4 Staatsloten van Primera Wouters. De prijswinnaars worden vooraf benaderd door het onderzoeksbureau. Men hoopt vele belangstellenden te morgen ontvangen. Het eerste kopje koffie of thee en een stuk cake gebakken door PSW Groenewoud zijn voor rekening van de participatiegroep.

De participatiegroep Hart van Moesel bestaat uit Anton Jacobs, Wim Kneepkens, Jos Janssen, Paul de Laat, Huub Raemaekers en Mies van der Loo.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie