Lintje voor de heer Scholts

(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving de heer Scholts op zaterdag 30 juni een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde bij zijn afscheid als penningmeester tijdens de receptie ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van TC Weert-Oost. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.C.P.M. (Jan) Scholts woont in Weert in de wijk Leuken.

TC Weert Oost

De heer Scholts was bijna 35 jaar lang penningmeester van Tennisclub Weert-Oost. De financiële administratie van deze grote club was bij hem in goede handen. Onder zijn leiding werden diverse grote projecten gerealiseerd, zoals het nieuwe sportpark aan de Kaaskampweg, het aanbrengen van de Led-verlichting op de all weather banen en het plaatsen van de zonnepanelen. De laatste jaren coördineerde hij ook de trainingen van de jeugdleden.

Weert Energie

Sinds de oprichting in 2013 is de heer Scholts penningmeester en lid van het dagelijks bestuur van Weert Energie. Hij houdt de administratie bij van de coöperatie en van alle projecten die hieronder vallen. Projectmatig houdt hij zich bezig met het zonnepark in Altweerterheide en het Windpark Weert. Daarnaast geeft hij presentaties aan de leden van de coöperatie en belangstellenden tijdens ledenvergaderingen en voorlichtingsbijeenkomsten. Ook bereidt hij de gesprekken met partners voor door het maken van diverse business modellen die hij toetst en verder uitwerkt samen met professionele adviseurs van de coöperatie. Namens Weert Energie heeft hij zitting in het Dagelijks Bestuur van REScoop Limburg. Een overkoepelende coöperatie van een vijftal Midden-Limburgse energie coöperaties.

[nggallery id=’6660′]