Lintje voor de heer De Koning

(Foto’s) Uit handen van burgemeester Jos Heijmans ontving de heer De Koning op zaterdag 30 juni een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens het jubileumfeest ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Reddingsbrigade Weert. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Henk de Koning woont in Weert in de wijk Molenakker.

Reddingsbrigade Weert

Sinds 1984 verzorgt de heer De Koning de lessen en trainingen “Zwemmend redden”. Daarbij is hij regelmatig actief als “official” bij wedstrijden van de Reddingsbrigade Nederland. Het gaat dan om internationale wedstrijden, Nederlands Kampioenschap en ook rayonwedstrijden en plaatselijke wedstrijden. Sinds 1989 is hij ook actief als lid van de technische commissie en coördinator voor de lesgevende activiteiten.

Fanfare Sint Jan Tungelroy

De heer De Koning was van 1976 tot 1992 lid van het bestuur van deze fanfare. Hij was bestuurslid in een tijd dat de fanfare enorm groeide. Hij richtte zich met name op de niet muzikale onderdelen van de fanfare, zoals bijvoorbeeld het organiseren van de zomerfeesten.

Diverse activiteiten

Vanaf 1972 is de heer De Koning lid van de EHBO afdeling Weert. Hij is technisch ondersteuner bij zorgcentrum “Rust en Roy”. Sinds 1992 is hij vrijwilliger bij de zwemsectie van “Stichting Door Sport Ontspanning”. Vanaf 2004 is hij toezichthouder bij zwemclub “De Koeëleköpkes”.

[nggallery id=’6661′]