Koopzondag ‘Werelds Weert’ in beeld

(Foto’s/video) Tijdens de koopzondag van 24 juni transformeerden de straten en pleinen van de Weerter binnenstad tot feestelijke landenthema’s.

De afgelopen jaren organiseerden de winkelstraten afzonderlijk van elkaar een koopzondag met een landenthema. De Italiaanse dag in de Maasstraat is wellicht de meest bekende. Dit jaar pakten de ondernemers van alle winkelstraten zich samen om de gehele binnenstad om te toveren tot ‘Werelds Weert’. En dat smaakte naar meer want het was zondag gezellig druk in de Weerter binnenstad. In elke winkelstraat was er van alles te beleven, van muziek tot straattheater.

Op de Nieuwe Markt een Markt vond ook nog eens het Streetball Masters Tournament, een attractief straatbasketbaltoernooi georganiseerd door Basketball Academie Limburg, plaats. Op het St. Raphaelpad werd het Appels met Peren Jamfestival georganiseerd en in de Muntpassage werden reischeques verloot. Met het combineren van de verschillende activiteiten was er voor iedereen wat te beleven. Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).

Bekijk een sfeerimpressie via Youtube

https://youtu.be/AQcz45E5yqg