Concert harmonie St. Joseph in beeld

(Foto’s) In de sfeervolle kloostertuin van de Zusters Birgittinessen vond zondagmiddag het vriendenconcert van kerkelijke Harmonie St. Joseph 1880 plaats. Dit jaar was een bijzondere editie, die druk werd bezocht door honderden geinteresseerden.

Tijdens de koopzondag gaf de harmonie, onder leiding van Bart Deckers, een concert in de kloostertuin aan de Maasstraat. Het concert staat enerzijds in het teken van het Van Hornejaar 2018, maar anderzijds sluit het ook aan bij het thema van de winkeliersvereniging in de Maasstraat: Italiaanse dag.

In de tuin konden bezoekers genieten van een heuse wereldpremière. De harmonie had componist Rob Goorhuis de opdracht gegeven om, naast de compositie “Van Horne” voor het harmonieorkest, een speciaal muziekwerk te componeren voor de beiaard in de Martinuskerk. Vanuit de toren van deze kerk liet Stadsbeiaardier Frank Steijns het concert de “Philips van Horne” over Weert klinken.

Bekijk een sfeerimpressie.

Sfeerfragmentjes via Youtube

https://youtu.be/A94eEFIgSrI