Pim de Rijke in de prijzen met startup

Foto (vlnr): Teun en Pim

Pim de Rijke (20) uit Weert is afgelopen dinsdag in de prijzen gevallen bij de Student Startup Award Brabant. De Student Startup Award Brabant is een initiatief van Fontys, Avans, Tilburg University en NHTV.

Samen met een mede-student, Teun Holtman uit Helmond, werkt Pim al een half jaar aan een nieuwe innovatieve ‘startup’ in de wereld van de thee. Dan gaat het om gekristalliseerde thee voor de luxe horeca genaamd ‘SomeTea’. Dit idee werd dinsdag gepresenteerd voor een jury en het publiek.

Beste idee

De studenten waren genomineerd in de categorie ‘beste idee’ met hun startup. Het idee van SomeTea is begonnen met een droom; Verse, zoete en verantwoorde thee naar de Nederlandse horeca verschepen. Teun en Pim volgen bij Fontys Hogescholen beiden de minor ‘Explore your Entrepreneurship’. Tijdens een vlugge pitch van Teun tijdens het Fontys Student Startup Festival is Teun zijn zakenpartner Pim tegengekomen. Tijdens de minor hebben ze kunnen werken aan hun startup en het idee van SomeTea kunnen uitwerken tot een sterk product met een goede, achterliggende visie.

Uitslag

Pim en Teun wisten zowel de jury en het publiek te imponeren met hun idee. Ze wonnen daarmee de eerste prijs voor ‘beste idee’ en de publiekprijs. Het leverde een prijzengeld op van € 250,- om hun product verder te ontwikkelen en een dinercheque van € 100,-. Pim en Teun hopen dat SomeTea eind 2018 bij minstens 20 horecazaken verkrijgbaar is.