Werkbezoek staatssecretaris aan AZC

2 reacties
Foto via Gemeente Weert

Staatssecretaris Mark Harbers, van Justitie en Veiligheid, heeft recentelijk een werkbezoek gebracht aan het AZC in Weert. Burgemeester Jos Heijmans: ‘Het was een constructief werkbezoek. We zijn samen (Rijk, Provincie en gemeente) verantwoordelijk. In goed overleg hebben we de noodzakelijke maatregelen verder aangescherpt.’

Een van die maatregelen is dat er inmiddels twee Syrische vrijwilligers actief zijn die zelf statushouder zijn en in Weert wonen. Zij slaan de brug tussen de asielzoekers en de medewerkers van het COA. Het werkbezoek stond in het teken van de gebeurtenissen op het AZC eerder dit jaar. Burgemeester Heijmans heeft toen aandacht gevraagd voor de situatie op het AZC en in de binnenstad.

Topoverleg in Weert

Op 8 oktober vindt er een Top Overleg Integratie Vluchtelingen Limburg plaats in Weert. Limburgse bestuurders, gemeenten, werkgevers en diverse betrokkenen en instanties gaan met elkaar in gesprek over de integratie van vluchtelingen in Limburg. Er zijn presentaties van succesvolle integratieprojecten en er is aandacht voor de belemmeringen in het integratieproces. Staatssecretaris Harbers is hierbij aanwezig en installeert dan ook het Top-Team Integratie Vluchtelingen Limburg. Dat team gaat actief aan de slag om het integratieproces actief te bevorderen. De coördinatie is in handen van Luc Winants, Limburgse Ketenregisseur integratie Vluchtelingen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties