Brian Griffin exposeert op Bospop

Van 13 t/m 15 juli tijdens Bospop, exposeert de Britse fotograaf Brian Griffin, zijn werk in de ‘Bospop Pop Up Gallery’ op het festivalterrein. De Bospop Pop Up Gallery toont werk uit de collectie van Brian Griffin – met veel aandacht voor beeld uit het boek ‘POP’ – en een selectie korte films en video’s.

Griffin (Birmingham, 1948) wilde modefotograaf worden, maar toen hij eind jaren zeventig zijn portfolio aan het legendarische Stiff Records liet zien, kon hij direct aan de slag. In de decennia die volgden, groeide hij met zijn experimentele en surrealistische stijl uit tot dé visuele verhalenverteller van de New wave-, postpunk- en New romantic-beweging. In zijn boek ‘POP’, dat in november 2017 verscheen, heeft de Engelse fotograaf een compilatie van zijn mooiste werk samengebracht. Meer dan 160 album- en singlehoezen, posters en persfoto’s van ruim 100 bands en artiesten. Een groot deel ervan werd niet eerder gepubliceerd.

Programma

Op vrijdag 13 juli start vanaf 18:30 uur het Bospop Business Event met een Meet & Greet met Brian Griffin. Griffin zal kort worden voorgesteld en geïnterviewd door collega fotograaf Theo Derksen, gevolgd door een bezoek aan het festivalterrein en de tentoonstelling.

Zo kun je een portret laten nemen door Griffin. Waarbij de oplage 1 is en je een certificaat van echtheid ontvangt. Dit is beperkt tot maximaal 10 personen voor de prijs van €1250,00 p.p. excl. btw. Uiteraard zal Griffin met veel plezier zijn werk persoonlijk toelichten waarbij je zijn werkwijze kunt beleven in deze unieke sessie.

Bospop biedt deze zakelijke netwerkavond incl. lopend buffet aan voor een all-in bedrag van slechts € 39,50 p.p. excl. btw. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bestel daarom snel uw kaarten op: www.bospop.nl/bbe.

Verder programma

Brian Griffin | tentoonstelling
Vrij 13 juli | 20:00 tot 23:00 uur galerie open (toegang gratis)
Zat 14 juli | 12:00 tot 19:00 uur galerie open
Zon 15 juli | 12:00 tot 19:00 uur galerie open

Brian Griffin | signeersessie albumcovers
Zat 14 juli | 13:00 tot 15:00 uur
Zon 15 juli | 13:00 tot 15:00 uur

Links tentoonstelling

Samenstelling: Lilian Creemers www.liliancreemers.info | Theo Derksen www.theoderksen.com
Met speciale dank aan Brian Griffin www.briangriffin.co.uk | Stichting Bospop www.bospop.nl
Met dank aan Noorderlicht | huis voor fotografie www.noorderlicht.com