Eindstand Samenloop voor Hoop

Foto door Theo Van de Winkel

De eindstand van de SamenLoop voor Hoop Weert 2018 is vrijdagmiddag tijdens de braderie in Weert bekend gemaakt.

Het uiteindelijke bedrag is € 96.189,79 geworden. Dat is fors meer dan de € 78.763,= die tijdens de Samenloop zelf op 3 juni als voorlopige eindstand bekend werd gemaakt. De dagen na het geweldige weekend bij Park Aan de Bron kwamen nog vele opbrengsten van teams en donaties binnen die uiteindelijk voor dit spectaculaire eindbedrag hebben gezorgd. Tijdens de braderie vond de laatste actie plaats, een veiling van kunstwerken van PSW, gastheer van deze SamenLoop.

De organisatie bedankt de Weertenaren voor hun gulheid. Drie jaar geleden, toen het evenement nog nieuw was in Weert, werd € 48.807,44 opgehaald. Nu, dankzij donaties van het Weerter bedrijfsleven, inwoners, maar vooral door de fantastische inspanningen van de teams is dit bedrag verdubbeld. Het volledige bedrag gaat naar kankeronderzoek van KWF (90%) en het Toon Hermans Huis in Weert (10%).

In het weekend van 2 en 3 juni liepen 1100 volwassen deelnemers, 150 kinderen, 41 teams, 40 survivors (mensen die kanker hebben of hebben gehad) mee en waren zo’n 150 vrijwilligers actief tijdens de 24-uurs wandeling voor dit goede doel. Het werd een zonovergoten feest in Park aan de Bron aan de Maaslandlaan. De SamenLoop voor Hoop verbond, net als in 2015, heel Weert met elkaar. Er was een uitgebreid entertainment-programma met voor elk wat wils. Zo traden Weerter en regionale artiesten en bands op, was er een groot horeca- en kinderplein en stonden er 30 braderiekraampjes. Dit was de tweede SamenLoop voor Hoop in Weert, de volgende staat gepland voor 2021.