Lopen voor Hoop in Weert opvolger van SamenLoop

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 3 min. leestijd

Weert mag zich opmaken voor een nieuw evenement: Lopen voor Hoop dat medio 2022 zal gaan plaatsvinden. Geheel nieuw is het evenement echter ook weer niet, het is de opvolger van de SamenLoop, die eerder in Weert in 2015 en 2018 plaatsvond.

Nadat KWF eerder dit jaar besloot te stoppen met dit wandelevenement waarbij aandacht voor de ziekte kanker en geld voor kankeronderzoek wordt gevraagd, heeft het lokale organisatieteam zich moeten beraden op de toekomst. Men was er snel uit: er moest een vervolg op de succesvolle Samenlopen van 2015 en 2018 komen, maar dan wel ‘op eigen benen’ en in een nieuw jasje.

Nieuwe stichting, nieuw evenement

Besloten is om op korte termijn de ‘Stichting Weerterland weert kanker’ notarieel vast te laten leggen.  De eerste activiteit van de nieuwe stichting is een wandelestafette. Lopen voor Hoop is een evenement waarin het leven, samen stil staan bij en aandacht geven aan kanker centraal staan. Het is een 12-uurs wandelestafette waarvan 10% van de opbrengst naar het Toon Hermans Huis Weert (vaste partner in de organisatie) gaat en 90% naar Stichting Kankeronderzoekfonds Limburg. Dit fonds is werkzaam in Maastricht en Eindhoven.

Nieuwe start, nieuw logo

Bij een nieuwe naam, hoort ook een nieuw logo, met dank aan EHS Communications. De kleur groen is de kleur van hoop en geluk. In het logo is een voet met tenen te herkennen. De voet staat symbool voor: stevig op je voeten staan, vastberadenheid en standvastigheid. Het symbool verwijst ook naar een groep van groot naar klein, van jong en oud en naar samenwerken en verbinden.

Hoe nu verder?

Achter de schermen worden het concept van Lopen voor Hoop en de formele vereisten die aan de stichting worden gesteld verder uitgewerkt. Zo zal de stichtingsakte binnenkort worden ondertekend door het nieuwe bestuur en wordt deze officieel geregistreerd met dank aan MHK Notarissen. Ook zal binnenkort een actieplatform op de website van onze partner Kankeronderzoekfonds Limburg worden ingericht.

Startbijeenkomst in november

De organisatie zet in korte tijd veel stappen. Medio november zal er een informatiebijeenkomst plaatsvinden. Houd hiervoor onze Facebookpagina (nog even onder de naam www.facebook.com/samenloopweert) in de gaten of de lokale media.

Het evenement Lopen voor Hoop zal medio 2022 plaatsvinden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie