Gedumpte levensmiddelen in natuur

Afvaldumpingen in de natuur zijn in onze regio aan de orde van de dag. We hebben er al veel gezien: koelkasten, plastic, meubels en zelfs drugsafval. Soms wordt er zelfs een complete vrachtwagen vol huisraad gestort.

In het kader van bijzondere afvaldumpingen kregen we er een van Marleen ingestuurd. Zij trof zaterdag in het natuurgebied Kempen-Broek, naast de Grensweg in Stramproy, een halve supermarkt met Poolse levensmiddelen aan. Tientallen onaangebroken broden, koeken, yoghurtbakjes en pakjes ‘potato dumplings’. De broden waren zelfs in de wei tussen de grote grazers gegooid. Maar de grote grazers lustten er geen brood van en lieten ze liggen. Het was immers ook over datum.

Inmiddels is het afval uit de weide gehaald en moet het nog worden opgehaald.

Wat te doen bij afvaldumpingen

Afvaldumpingen in de openbare ruimte kun je bij de gemeente Weert melden. Ze hebben hiervoor een speciale pagina: https://www.weert.nl/(71049)-Melding-openbare-ruimte. Je kan hier online (& anoniem) je klacht doorgegeven zodat het zo snel mogelijk wordt opgeruimd. De gemeente kijkt altijd of de boosdoener achterhaald kan worden en schrijft dan ook een proces verbaal uit.

Woon je in Cranendonck? Dan kun je dat via deze pagina melden: https://www.cranendonck.nl/inwoners/afval-milieu-en-openbare-ruimte_43581/

Woon je in Nederweert? Dan kun je dat via deze pagina melden: https://www.nederweert.nl/inwoners/meldingen-openbare-ruimte_43080/