Nijntje festijntje Jan van Weert

(Foto’s) Afgelopen weekend ontvingen 45 sportieve kleuters en peuters in de Microhal, Moesel hun Nijntje diploma (niveau 1 of 2) uit handen van hun trainster Angeline de Vries. Wat waren ze trots, want een Nijntje diploma krijg je niet zomaar! Daarvoor moesten deze kleine fysieke alleskunners laten zien dat de oefenstof die door de KNGU (Koninklijke Nederlandse gymnastiek Unie) is voorgeschreven redelijk wordt beheerst. En ja hoor, allemaal geslaagd zaterdag!

De grootste motorische ontwikkeling vindt in de eerste levensjaren plaats. Door van jongs af aan veel en gevarieerd te bewegen, leren kinderen hoe ze hun lichaam kunnen gebruiken. Ook worden de belangrijkste spiergroepen ontwikkeld. Vroegtijdig goed leren bewegen heeft ook invloed op het opnemen, begrijpen en verwerken van kennis. Bovendien draagt het bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden omdat de lessen in groepsverband plaatsvinden.

In aanwezigheid van familie, buren, kennissen, vriendjes en vriendinnetjes gaven een aantal dappere jongens en meisjes een demonstratie van hun prestaties vanuit Ouder & Kind gym. Vanaf 2 jaar kunnen zij samen met papa of mamma oefenen aan verschillende bewegingen en toestellen. Klimmen in het rek, klauteren op de kast, koprol van de dikke mat, lopen over de evenwichtsbalk, zwaaien in de ringen (en niet loslaten!!), springen op de trampoline, alles komt aan bod. Kinderen leren, op een veilige manier, in aanwezigheid van een vertrouwd persoon, ook begrippen als “er-onder-door”, “er-over-heen” “er-boven-op”, “er-tussen” “snel/langzaam” enz.

Het mooie van deze oefeningen is dat de kinderen op een erg speelse wijze leren wat ze op de toestellen kunnen doen, en daarbij hun motoriek en conditie verder kunnen ontwikkelen. Voor de (groot)ouders is het fijn om met elkaar in beweging te zijn en te zien waar hun kinderen al op jonge leeftijd toe in staat zijn, en ze daarbij zelfvertrouwen geven. Samen eindigen met een liedje en natuurlijk met een welverdiend applaus.

Wil je ook samen met je zoontje of dochtertje bewegen. Neem dan contact op met [email protected].

[nggallery id=’6677′]