Leerlingen maken mooie composities

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto door: Harmonie St. Joseph 1880

Maandagmiddag hoorden de oplettende bezoekers van het Weerter stadscentrum tussen half vijf en vijf uur een groot aantal muzikale motieven uit het carillon klinken. Het was de afsluiting van een muziekproject wat Harmonie St. Joseph 1880 samen met Musicline van het LVO-Weert en stadsbeiaardier Frank Steijns heeft opgezet in het kader van het van Hornejaar.

In deze samenwerking heeft de harmonie deze muzikale leerlingen twee workshops aangeboden. De eerste werd verzorgd door Peter Korten, van de Aldenborgh, over de rol van Philips van Horne binnen de geschiedenis. Daarna heeft componist Rob Goorhuis een workshop componeren gegeven. Met deze informatie zijn de leerlingen, samen met muziekdocent Sven Heijman, aan de slag gegaan om het thema Philips van Horne uit te werken in een korte, eigen compositie.

Deze composities heeft stadsbeiaardier Frank Steijns uitgewerkt tot een versie voor carillon. Vanmiddag zijn alle jonge componisten bovenin de Martinustoren getuige geweest van de première van hun eerste eigen muziekwerken.

Gemist?

Heb je het vanmiddag gemist, dan is er nog niets aan de hand: Frank Steijns had nog een grote verrassing voor de leerlingen. De kwaliteit van de composities was zo verrassend goed, dat in de maand augustus ieder half en heel uur een andere compositie van een leerling de klokslag zal aankondigen. Je kan dan dus nog de hele maand genieten van de muzikaliteit van de Weerter jeugd. Luister er eens naar als je op één van de vele terrassen zit en geniet van een Weerter biertje.

Daarnaast worden de muzikale thema’s, waar mogelijk, verwerkt in een arrangement voor het Jeugd- en Opleidingsorkest van Harmonie St. Joseph 1880, wat te horen zal zijn tijdens het Sylvesterconcert op 30 december in het Munttheater.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie