(Foto’s) De brandweer is donderdag twee keer gealarmeerd voor een natuurbrand in de gemeente Weert.

Omstreeks 15.55 uur kwam de eerste brandmelding binnen bij de meldkamer. In het bosgebied tussen Kinrooi (B) en Stramproy was rookontwikkeling waargenomen. De exacte locatie was onbekend. De brandweer van Stramproy en Weert gingen op verkenning uit. Ook de Belgische brandweer ging op zoek naar de mogelijke brandhaard. Deze werd uiteindelijk niet gevonden en dus keerden de hulpverleners terug richting de kazerne.

Terwijl de brandweer terug wilde keren naar de kazerne kwam de volgende melding binnen van een natuurbrand. Dit maal in de omgeving van de Geuzendijk. Opnieuw ging de brandweer op onderzoek uit. Ook de brandweer van Budel zocht mee. Er werd geen natuurbrand aangetroffen, maar bij de zinkfabriek werd werd rookontwikkeling gezien. Vermoedelijk is die rook aangezien voor een brand.