Schutterij Sint Barbara in diepe rouw

Zondag verwelkomde Theo Mertens in vol schuttersornaat zijn echtgenote Annie met kleindochter / bloemenmeisje Indy aan de schutterspoort tijdens het OLS te Raam. Hoe groot was ’s avonds zijn vreugde toen het eerste zestal van de Tungelroyse schutterij terug mocht komen voor de kaveling komende zaterdag.

Het zestal waar Thei van Hallefers, zoals hij bekend was in Tungelroy en omstreken, reserve van was. Het eerste zestal waar zoon David Mertens en zwager Harrie Hendriks stonden opgesteld. Hoe groot was het feest voor de 70-jarige Theo Mertens die avond op de Raam en nagenieten de afgelopen dagen. Zijn schutterij van zijn geliefd dorp Tungelroy ging door!

Donderdagochtend, de doodsklokken klonken over Tungelroy. Theo Mertens was totaal onverwacht overleden. Zijn heengaan betekent een groot verlies voor de schutterij. De schutterij is in diepe rouw en heeft in unaniem besloten om aanstaande zaterdag niet deel te nemen aan de kaveling van het OLS te Ophoven-Raam. De gedachten van de schutterij gaan nu uit naar echtgenote Annie, kinderen en kleinkind Indy.