Cafetaria zit even zonder inboedel

(Foto’s) Stoelen, tafels en keukengerei werden donderdag allemaal uit het pand van cafetaria Gijs gehaald. Aanleiding was een gerechtelijke uitspraak over het zogeheten ‘pandrecht’.

De pandeigenaar en exploitanten van Cafetaria & Lunchroom ‘Gijs’ aan de Regentesselaan zijn al geruime tijd verwikkeld in een juridische strijd. Het botert niet tussen de twee partijen en volgens één van de exploitanten is het niet gereedkomen van de aanbouw een van de lopende kwesties waardoor er onenigheid is ontstaan. De onenigheid leidde uiteindelijk tot een gerechtelijke uitspraak waarbij de rechter de pandeigenaar toestemming gaf om de inboedel uit de zaak te halen. Dat gebeurde woensdag onder begeleiding van de politie, iets wat vrij gebruikelijk is.

Eén van de exploitanten was aanwezig bij de ontruiming. Hij gaf aan niet bij de pakken neer te gaan zitten. De afgelopen maanden zat er een flinke groei in het aantal klanten en bestellingen van de horecazaak: “We hebben het nog nooit zo druk gehad”. Men wil de groei doorzetten en zal gewoon doorgaan met de cafetaria en lunchroom. “We zetten nieuwe meubels in de zaak en zullen ook gewoon de huur blijven betalen”, aldus de exploitant. Men wil het aangrijpen als een nieuwe start.

De komende dagen gaan de exploitanten terug naar de ‘tekentafel‘ en bekijken ze hoe ze hun horecazaak verder en verbeterd kunnen voortzetten. Via hun Facebookpagina houden ze hun klanten op de hoogte van de ontwikkelingen: https://www.facebook.com/etenbijgijs.