Foto door: Gert van Elk

(Foto’s) Meer dan 400 wandelaars gingen gisteren in Altweerterheide op pad tijdens de Avond4Daagse.

Het werd een avond met een gouden randje. Windstil, zacht, een prachtige ondergaande zon en hele bijzondere ontmoetingen en verhalen. Met de ontginning van de hei en de moerassen stonden gisteren diverse historische prakijken uit de Hei op het programma. Een bezoek aan de boerderij ‘t Brook is voor veel mensen een openbaring. Op en langs het erf muziek, koeien en ´hoog bezoek´. Dat hier in het verleden turf werd gestoken en de bleek lag te drogen. Voor veel mensen was dit nieuw. Dat gold ook voor de smokkel van boter, eieren, zout en graan en de eerste trekker die hier in de Hei in het verleden rondtufte. Nagenoeg alle wandelaars namen de tijd voor het wijds uitzicht dat men heeft vanaf de voormalige stortplaats.

Vanavond wordt het weer een speciale route Met het mysterie van de Mariaverschijning bij de ´Heilige Boom´. Dit verhaal bracht in 1949 op een dag 30.000 mensen op de been. Aansluitend naar de Tungelderwel waar bewoners van het voormalig Molukkerskamp laten zien waar zij wonen. Een belevenis apart is nog altijd de beklimming van de wallen. Vertrek is vanaf zes uur. Inschrijven kan rechtstreeks bij de Paol. De routes zijn zes en 10 kilometer.

Een bijdrage van Gert van Elk.

2 REACTIES

  1. Zéér mooie route gisteravond, met uitzicht over het groene hart van Weert boven op de voormalige stotplaats. Verder cultuur snuiven van de vorige eeuw.
    Kortom een aanrader om je vanavond aan te sluiten, om in het mooiste buitengebied van Weert te wandelen..!!!
    Kotj vanoventj noa de Paol oppe Heij en dootj mej…ut begintj um 18.00 oor..!

Comments are closed.