Bereikbaarheid tijdens Ladies Tour

Algemeen Dorpen Informatie Stramproy Reageer 5 min. leestijd

Weert is voor de tweede keer etappeplaats van de Boels Ladies Tour, dé internationale wielerwedstrijd voor vrouwen door Nederland (UCI Women’s WorldTour). Nieuw is dit jaar dat er geen etappes van de ene naar de andere gemeente worden verreden, maar dat elke gemeente op een dag start- en finishlocatie is. Bij de ca. 120 deelneemsters zijn ook bekende Nederlandse topwielrensters.

Op vrijdag 31 augustus 2018 start de tour in Stramproy en finisht in Weert. Dit betekent dat op die dag een aantal wegen in de gemeente is afgesloten. Dat is bijvoorbeeld nodig omdat er op vrijdag na aankomst in Weert door de dames nog drie rondes worden gereden over een parcours door de stad.

Sportwethouder Tessa Geelen is blij dat de Boels Ladies Tour Stramproy en Weert aandoet. “Het is de tweede keer dat dit belangrijke internationale evenement onze gemeente aandoet. Hiermee wordt (top)sport voor vrouwen gepromoot. Het is een groot sportevenement in de aanloop naar de Europese kampioenschappen Triathlon die volgend jaar in Weert plaatsvinden.” Rond de Boels Ladies Tour vinden op die dag allerlei activiteiten in de binnenstad van Weert en in Stramproy plaats.

Omlijstende activiteiten

De omlijstende activiteiten zijn vooral op het Raphaëlpad en de Nieuwe Markt. Op de Nieuwe Markt worden de politiemotoren en de ploegenkaravaan opgesteld. Het Raphaëlpad is volledig in wielersfeer. Hier is na afloop de huldiging van de rensters met aansluitend een veelzijdig wielercafé in Theater De Huiskamer. Daarna start buiten een musical night. Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.

´s Middags is er in de binnenstad een wielerclinic speciaal voor dameswielrensters die verzorgd wordt door (ex)profs en trainers in samenwerking met Toer- en Wielerclub Weert. De middenberm tussen het stadhuis en het Raphaëlpad is als VIP-zone ingericht. Vanaf 14.30 uur is de wedstrijd live op L1 te volgen. Ook zijn die beelden op een groot videoscherm bij de finishlocatie aan de Wilhelminasingel te zien.

Verkeersafsluitingen

Op vrijdag 31 augustus komen de eerste rensters van de Tour rond 15.30 uur in Weert aan. Zij fietsen daarna nog enkele rondes op een parcours van 8,4 km met eindpunt aan de Wilhelminasingel. Die route gaat vanaf de Wilhelminasingel over de Driesveldlaan, Parallelweg, Louis Regoutstraat, Kerkstraat, Keulerstraat, Parklaan, Diesterbaan, IJzerenmanweg, Voorhoeveweg, Kazernelaan, Industriekade, Energiestraat, Beekpoort en Wilhelminasingel. Dit betekent dat deze wegen vanaf ca. 15.30 tot 16.15 uur afgesloten zijn voor alle verkeer. In de Kerkstraat en Keulerstraat geldt die dag op enkele plekken vanaf 14.00 uur een parkeerverbod.

Binnenstad bereikbaar

De binnenstad blijft bereikbaar, want van de Wilhelminasingel is alleen de buitenzijde afgesloten. In verband met de opbouw en inrichting van de finishlocatie is het deel van de Wilhelminasingel tussen Beekpoort en Driesveldlaan al vanaf 10.00 uur afgesloten. Aanwonenden en bedrijven aan de route ontvangen een brief over de afsluitingen.

Gebied binnen parcours

Mensen die wonen of werken in het gebied tussen de straten van het parcours (Fatima, deel Keent en Rond de Kazerne) kunnen wel naar of van hun woning of bedrijf. Zij kunnen hun buurt bereiken of verlaten via de Ringbaan-West (rotonde Basculeweg of kruising Kazernelaan) en Ringbaan-Noord. De bewoners van deze wijken worden op diverse manieren hierover geïnformeerd.
Let op: de Ringbaan-West is bij de rotonde met de Keulerstraat/Parklaan ook van ca. 15.30 tot 16.15 uur afgesloten.

Voor een kaart van de route van de Boels Ladies Tour en de alternatieve route waarlangs men de wijken kan verlaten tijdens het rijden van het parcours: zie www.weert.nl/boelsladiestour De parkeergarage Centrum (onder het stadhuis) is op vrijdag 31 augustus vanaf ca. 15.00 tot 16.30 uur niet te bereiken en er kunnen ook geen auto’s uitrijden.

Start in Stramproy

Om 11.00 uur begint in Stramproy op het Kerkplein een “meet and greet” met de rensters en een ploegenpresentatie. Rond de klok van 13.00 uur vertrekken de rensters vanaf het Kerkplein. In Stramproy fietsen de rensters nog een rondje door het dorp: Molenweg, Wilhelminastraat, Molenbroek, Molenweg, Wilhelminastraat en gaan vervolgens via de Vloedmolenweg richting Tungelroy. Hiervoor zijn deze wegen van 12.45 tot ca. 13.15 uur afgesloten voor alle verkeer.

Meer informatie

Voor meer informatie: zie www.weert.nl/boelsladiestour, bel met (0495) 575 000 of stuur een e-mail naar [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie